Armblessures verhelpen met fysiotherapie 

Pas als je last hebt van je arm, merk je hoeveel je je arm gebruikt. Het is dan ook erg vervelend om een blessure aan de arm te hebben. Hieronder de meest voorkomende arm blessures.

De tennisarm

Een tennisarm ofwel tenniselleboog is een vervelende blessure, die ontstaat door overbelasting of irritatie van de strekspieren die in de onderarm zitten. De blessure komt veel voor bij tennissers, maar je kunt deze armblessure ook krijgen als je helemaal geen tennis speelt. Hoe dan ook, is deze blessure erg vervelend.
Het kan ook zijn dat je last hebt van je nek en daardoor uitstraling krijgt in de arm. 

De golfelleboog

Waar de tenniselleboog veel voorkomt bij tennissers, komt de golfelleboog veel voor bij golfers. De klachten van een golfelleboog lijken op de klachten van een tenniselleboog. Het verschil is echter dat je bij een golfelleboog geen pijn hebt aan de buitenkant van je elleboog, maar aan de binnenkant. Dit komt omdat er een andere spier en zenuw belast is dan bij de tenniselleboog het geval is. Bij deze blessure kan het ook voorkomen dat het vanuit de nek uitstraalt naar de arm. 

De speerwerperselleboog

Dan is er nog de speerwerperselleboog. Deze blessure komt veel voor bij speerwerpers, maar ook als je nog nooit een speer vastgehouden hebt, kun je deze blessure krijgen. De klachten van de speerwerperselleboog treden voornamelijk op bij het oppakken van voorwerpen met gestrekte armen. Ook kun je deze blessure krijgen als je zware voorwerpen onderhands tilt.

Een verrekte spier in de arm

Je kunt ook een blessure krijgen door een spier te verrekken. Dit gebeurt doorgaans door een zwaar voorwerp verkeerd op te pakken of juist weg te leggen. Daarnaast kun je ook een verrekte spier krijgen door het maken van een verkeerde beweging met je arm.

Elleboog of pols breuk 

Bij ons in de praktijk komen wij ook veel breuken tegen. Vaak wordt een elleboog of pols breuk voor een korte periode in het gips gezet. Daarna komen de mensen bij ons terecht. Het is van groot belang dat de pols en elleboog soepel blijven na een breuk omdat er een kans bestaat op stijfheid. 

  • Tennis elleboog
  • Golf elleboog
  • Speerwerpers elleboog
  • Spierscheur
  • Elleboog of pols breuk

Sportrelateerde klachten 

Mede door de sportlocaties komen er veel klachten voor met en zonder trauma’s.

Sophie Stam 9237 web

Interesse?

De behandeling van je armblessure begint met een intake. Wij vinden het heel belangrijk dat je je hierbij op je gemak voelt. Na de intake start direct de behandeling.

Afspraak maken