Shockwave 

Bij Shockwave bestrijden wij chronische pijn. Het is een innoverende techniek om pijn, veroorzaakt door ontstekingen of verkalkingen van pezen, te behandelen.
Middels het gebruik van shockwave-impulsen wordt zowel de stofwisseling als de bloedcirculatie in het pijngebied verbeterd en hiermee worden de herstelmechanismen van het lichaam gestimuleerd.

Effect van Shockwave therapie

Shockwave versnelt het genezingsproces door de zelfhelende eigenschappen van het lichaam te activeren. De golven stimuleren het metabolisme en verbeteren de bloedcirculatie.
Shockwave therapie wordt gegeven in combinatie met reguliere fysiotherapie.

Klachtenbeeld

Shockwave therapie is bedoeld voor chronische pees- of spierfascieblessures. Bij een chronische blessure is er sprake van een afwijkend herstel. Het komt regelmatig voor dat blessures niet of onvoldoende reageren op een conventionele behandeling. Ondanks traditionele therapieën blijven de klachten in het dagelijks leven of tijdens sportactiviteiten aanwezig. Shockwave therapie biedt dan uitkomst.

 

Het kan hulp bieden bij:

  • chronische schouderklachten met of zonder verkalkingen;
  • chronische elleboogpijn (tennis- of golferselleboog);
  • chronische pijn aan de achillespees (achillodynie);
  • chronische peesplaatontsteking aan de voetzoolbodem (fasciitis plantaris);
  • hielpijn (hielspoor);
  • knieschijfpeesblessure;
  • chronische nek-, schouder- of rugpijn en spanning (trigger points);
  • andere vormen van tendinitis.

Werkwijze bij Shockwave therapie

Het shockgolfapparaat genereert mechanische schokgolven die via een handstuk op de te behandelen plek worden afgegeven en zich radiaal, waaiervormig, via de huid in het aangedane weefsel verspreiden. Deze hoog energetische, akoestische impulsen verbeteren de stofwisseling en de bloedcirculatie in het pijngebied.

Aan shockwave therapie zitten geen extra kosten verbonden. Shockwave therapie is onderdeel van fysiotherapie en wordt, indien je aanvullend verzekerd bent, vergoed door de zorgverzekeraar.

Sophie Stam 9176 LR

Laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op.

 

* verplichte velden