Specialist in voorste kruisband ruptuur

Wij behandelen veel mensen na een operatie van de voorste kruisband. Ook wel VKB ruptuur genoemd. Bij ons in de praktijk komt dit veel voor omdat wij veel sportblessures behandelen en jammer genoeg scheuren er veel voorste kruisbanden tijdens het sporten. 

Na de operatie
Direct na de voorste kruisband operatie kan de sportfysiotherapeut met jou de revalidatie starten.
Hierbij staat in eerste instantie het herstel van functies zoals buigen en strekken van de knie voorop. Ook wordt er gestart met oefeningen, waarbij rekening wordt gehouden met het weefselherstel van de knie.

Omdat wij de revalidatie afstemmen op jou persoonlijke doelen zorgen wij dat ook in de beginfase oefeningen gedaan worden die lijken op bewegingen uit jouw sport. Een basketballer kan bijvoorbeeld prima op een basket schieten, zelfs als deze nog op krukken loopt! Ook wanneer je niet sport, worden oefeningen afgestemd op jouw bewegingen in het dagelijks leven.

In de weken daarna wordt de revalidatie verder uitgebreid en kan je gemiddeld na 10 á 12 weken weer starten met bijvoorbeeld hardlopen.

We richten ons niet alleen op kracht en conditie maar er is ook aandacht voor je beweegpatroon, balans, coördinatie en voor jouw als sporter bijvoorbeeld; het balgevoel.

Uiteindelijk moet de situatie aan het eind van het traject zo zijn dat je helemaal topfit bent om weer te beginnen met sporten en de kans op nieuw letsel zo klein mogelijk is. De begeleiding van de sportfysiotherapeut zal pas eindigen als je weer volledig je eigen sport of dagelijkse activiteiten kunt uitvoeren en ook het vertrouwen weer terug hebt in jouw knie.

Duur van de revalidatie na de voorste kruisband reconstructie:

De revalidatie zal 9 - 12 maanden duren. De exacte tijdsduur is vooral afhankelijk van wat jij wilt bereiken.

Revalidatie 

Bij deze revalidatie is het van groot belang dat iedereen op zijn eigen niveau gaat trainen zodat je weer terug kan naar de dagelijkse bezigheden en of sportniveau. Na de operatie kom je al snel bij ons in de praktijk om te starten. Je kunt van te voren krukken bij ons lenen en eventueel onze scootmobiel. Bij deze revalidatie is het van groot belang dat er per stap gekeken wordt voordat je door kunt gaan naar de volgende uitbereiding van het traject.

Behandeltraject 

Gemiddeld behandelen wij 30 mensen per week met een kruisband letsel. Een gemiddeld traject duurt ongeveer 9 maanden na de operatie. De begeleiding is individueel zodat wij alle aandacht hebben voor jouw revalidatie.

Twan zorgde altijd voor goede en afwisselende trainingen, met mooi weer buiten en met minder weer binnen, perfect!

Lees het hele verhaal van Peter

Peter

Interesse?

De behandeling van je voorste kruisbandblessure begint met een intake. Wij vinden het heel belangrijk dat je je hierbij op je gemak voelt. Na de intake start direct de behandeling.

Afspraak maken