Patiënt aan het woord

De revalidatie van kitesurfer Peter

"Wat begon als een laatste training voor de downwinder van het jaar kitesurfen van Hoek van Holland tot aan Den Helder eindige in een gescheurde voorste kruisband. Na de val wist ik eigenlijk direct dat het niet goed zat, om 15:00 gebeld naar Sophie Stam en om 17:00 had ik een echo. Helaas was hier nog niet zoveel op te zien door de zwelling.

Door adequaat handelen door Sophie werd ik al snel doorverwezen naar Bergman Clinics voor een MRI en later voor een reconstructie van de voorste kruisband. In de tussentijd ben ik met Twan aan de slag gegaan om zo sterk mogelijk de operatie in te gaan."

 

Kitesurfer Peter

Na de operatie kon het herstellen pas echt beginnen, 2 keer in de week een uur fysio en dagelijks thuis oefeningen doen dat was het plan. Met stapjes ging ik vooruit en na 5 weken liep ik zonder krukken

Twan zorgde altijd voor goede en afwisselende trainingen, met mooi weer buiten en met minder weer binnen, perfect! Hij zorgde voor uitdaging in de training wat ervoor zorgde dat we stapjes vooruitgingen en mij motiveerde om zelf harder te trainen.

Na een totale revalidatie van 9 maanden zit het er nu op en ik ben klaar om het water weer op te gaan. Twan, en natuurlijk de rest van het team bedankt voor het geduld, de positiviteit en de motivatie. Hopelijk niet tot ziens in de praktijk, maar in de kroeg of op het strand." :)