Hamstringblessure verhelpen met fysiotherapie 

De spieren aan de achterkant van het bovenbeen noemen we de hamstrings. Een blessure aan deze spieren ontstaat meestal tijdens het sporten, als je een sprintje trekt, een explosieve start maakt of plotseling afremt. Je kunt ook een hamstringblessure krijgen in het dagelijks leven, bijvoorbeeld door een onverwachte beweging.
Mede door onze sportlocaties hebben wij veel mensen met een hamstring blessure. 

Bij een hamstringblessure voel je een felle pijn in je bovenbeen die lijkt op een messteek of zweepslag. Dit gaat gepaard met een gevoel van kramp. Je kunt je been moeilijk buigen en lopen doet veel pijn. Ook het rekken of aanspannen van de spier is pijnlijk. De plek kan stijf worden. Soms ontstaat na een paar dagen een bloeduitstorting aan de achterkant van het bovenbeen.

Behandeling:

Als iemand binnen komt bij ons met een hamstring blessure, dan maken wij bijna altijd eerst een echo van de spier. Zo kunnen wij zien hoe groot de schade is, en waar het precies zit. 
Daarna geven wij informatie over hoe lang het ongeveer gaat duren en wat je het beste wel en niet kunt doen. 
Als de blessure net gebeurd is, dan kun je vaak nog niet veel. Mocht het nodig zijn dan kun je ook altijd gratis bij ons krukken lenen. 

Als je eenmaal weer een beetje mobiel bent, dan gaan we starten met oefenen. 
Uiteindelijk gaat het erom dat we op het punt komen dat je weer volledig je sport kunt beoefenen en/of geen belemmeringen meer hebt in het dagelijkse leven. 

Interesse?

De behandeling van uw hamstringblessure begint met een intake. Wij vinden het heel belangrijk dat je je op je gemak voelt. Na de intake start direct de behandeling.

Afspraak maken