Voetbalknie

Wat is een voetbalknie?

Een voetbalknie is een meniscusletsel en een veel voorkomende knieblessure. Het betreft het kraakbeen in de knie en kan variëren van mild tot ernstig.

Een voetbalknie treedt meestal op door snelle draaibewegingen of harde impact door het opvangen van klappen door bijvoorbeeld springen of fysiek contact.

Hierdoor komt een voetbalknie veel voor onder voetballers, maar ook bij hockey, handbal en andere contactsporten waar snelle bewegingen plaatsvinden, komt een voetbalknie relatief vaker voor.

Afspraak maken

Sophie Stam 9209 web 3

Mijn voetbalknie beperkte mij in het dagelijks leven. Dankzij de fysiotherapie van Fysio Sophie Stam, ben ik gelukkig weer blessure-vrij

Symptomen van een voetbalknie

De meest voorkomende symptomen van een voetbalknie zijn:

  • Pijn in de knie, vooral bij buigen of draaien
  • Zwelling of stijfheid in het kniegewricht
  • Een gevoel dat de knie 'op slot' zit of niet volledig kan strekken

Hersteltijd van een voetbalknie

De hersteltijd voor een voetbalknie varieert en is afhankelijk van de ernst van de blessure. Lichte blessures kunnen enkele weken duren, terwijl ernstigere gevallen maanden kunnen vergen voor volledig herstel. Om zo snel en goed mogelijk te herstellen, is het belangrijk te beginnen met fysiotherapie.

Behandeling met fysiotherapie

Fysiotherapie speelt een belangrijke rol bij het herstel van een voetbalknie. Onze sportfysiotherapeuten zijn gespecialiseerd in voetbalknieën en kunnen onder andere helpen bij:

  • Het verminderen van pijn en zwelling
  • Het verbeteren van de mobiliteit en kracht van de knie
  • Het versnellen van het herstelproces, waardoor u sneller terugkeert naar uw sport

Afspraak plannen

Bij Fysio Sophie Stam zijn we gespecialiseerd in het bieden van topkwaliteit sportfysiotherapie en zorg om u te helpen snel en veilig te herstellen van een voetbalknie. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie of om een afspraak te maken.

Afspraak maken

Twan voetbal foto

Interesse?

Wil je beginnen met het verhelpen van je klachten? Maak een afspraak. Na de intake starten we direct met de behandeling. 

Afspraak maken