Liesblessures verhelpen met fysiotherapie 

Bij Een liesblessure geeft aan dat je pijn hebt aan de liesregio.
In ongeveer 1/3e van de gevallen treedt een liesblessure acuut op. Er ontstaat dan ineens pijn bij een explosieve beweging. De locatie van de pijn varieert, afhankelijk van welke spier is aangedaan.
In 2/3 van gevallen treedt een liesblessure sluimerend op als gevolg van te veel belasting voor de lies. Er ontstaat dan geleidelijk aan pijn. In het begin is de pijn vaak alleen aanwezig bij aanvang van het sporten of na afloop.

Liesblessures komen bij veel sporten voor. Bij veldsporten, zoals voetbal en hockey, zit de liesblessure in de top 3 meest voorkomende blessures.
Veel voorkomende klachten zijn:

 

 

  • Uitstraling van uit de heup.
  • Uitstraling vanuit de rug.
  • Acute liesblessure.
  • Sluimerende liesblessure.

De behandeling bestaat eerst uit een zorgvuldig onderzoek. Indien nodig gebruiken wij ook de echo. Daarna maken wij gezamenlijk een behandelplan om zo snel mogelijk weer pijnvrij te kunnen bewegen.

Bij sporters zonder duidelijk aanwijsbare oorzaak, zien wij vaak kracht verschil in benen waardoor het 'sterke' been vaak overbelast is. 

Interesse?

De behandeling van uw bovenbeenblessure begint met een intake. Wij vinden het heel belangrijk dat u zich op uw gemak voelt. Na de intake start direct de behandeling.

Afspraak maken